top of page

06 52628186

Over
BEDStaY op 8 

DSC_0177.JPG

Culinair (logeer) geluk in Drenthe

Bed en Breakfast Bedstay op 8 in Dalen is een logeeradres met een eigentijds, origineel concept. Je kunt bij ons slapen, eten, (leren) BBQ'en, en ontspannen. Alles onder één dak: er is een professionele kookstudio met bar en grote serre, op de bovenverdieping twee smaakvol ingerichte appartementen, waar het je aan niets ontbreekt.

Onze B&B is omgeven door een ruime, sfeervolle tuin met diverse zitjes, zwembad en een sauna.

kookstudio

Mijn avontuur begon twintig jaar geleden, toen ik zelf kookworkshops volgde bij een kookstudio. Dat was geweldig.  Ik kookte "mijn hele leven" al en met een eigen kookstudio kon ik van mijn hobby mijn werk maken. In de schuur naast de boerderij waar ik met mijn gezin woon, liet ik een professionele keuken bouwen.  Ik begon met het geven van kookworkshops en organiseerde feesten en bruiloften.

 

Mijn drive is iedereen met een glimlach naar huis laten gaan. Die positieve vibe - dat je het naar je zin hebt. lekker eten en drinken, je ballast kwijtraken - daar doe ik het voor.  

DSC_0136.JPG
DSC_0045.JPG

Bed en Breakfast

Tien jaar later heb ik de kookstudio uitgebreid met de B&B. Dit bleek een perfecte combi. Na de verwoestende brand van 2014-2015 besloot ik dit concept voor te zetten. In 2016 opende ik de nieuwe kookstudio en Bed en Breakfast wat een enorm succes is.

Anno 2022 is het tijd voor een switch. Het geven van kookworkshops heb ik ingeruild voor BBQ workshops. Sinds 2018 ben ik Pittmaster en Braaimeester en vind het geweldig om deze skills te delen met o.a. mijn gasten.

Het getal 8

 "Waar de naam vandaan komt?"

Bedstay verwijst naar de oude Drentse Bedstee. Mijn kookstudio heette Kookpub, vandaar de half Nederlands, half Engelse schrijfwijze.

 

Het getal 8 is ons huisnummer, zoveel gasten kunnen hier logeren en er zijn ACHT verschillende arrangementen.

Dit laatste bedacht ik tijdens de pandemie. Ik hoefde niet dicht,  maar workshops geven kon niet,  dus ik leefde mij uit in de keuken waar ik volop voor de gasten kookte. De gasten vonden dit geweldig en genoten van het feit dat ze toch "uit eten" konden.

Dit heeft geresulteerd in het nieuwe concept :

B&B Bedstay op 8 

Bedstay-op-acht-logo
DSC_0161.JPG

KOKEN 

Koken doe ik al zolang ik mij kan herinneren. Als  kind roofde ik de koelkast leeg en ging ik aan de slag in de keuken. Een ontplofte keuken maar wel met  heerlijke resultaten en enthousiaste afnemers. Mijn moeder kon en kan nog steeds op haar 88ste heerlijk koken dus ik heb het niet van een vreemde.

Later werd ik met name gestimuleerd door vrienden om iets te doen met mijn kookkunsten. Dit resulteerde uiteindelijk in mijn eigen kookstudio.

 

Het is heerlijk om van niets IETS te maken. Kookboeken lees ik en haal hier veel inspiratie uit, maar een recept volgen, liever niet. Een recept beschouw ik als een leidraad, hierdoor creëer ik de meest verrassende en heerlijke gerechten waar met name mijn familie en natuurlijk de gasten volop van genieten.     

BBQ

Mijn BBQ avontuur begon jaren later toen ik een BBQ feest in de tuin gaf. Een Amsterdamse slager, die te gast was, vond het erg stoer dat er een vrouw achter de BBQ stond die ook nog eens wist wat ze deed. Dat wist ik dus niet. Als kok wist ik wel hoe en wat, maar ik wilde de BBQ skills graag leren.

Samen met -spin in het web Jeanette Rijnbeek heb ik een cursus bij  BBQ-kenner Harry Havinga  gevolgd en met succes. Na het behalen van het BBQ diploma mag ik mij sinds 2018 de eerste vrouwelijke Pittmaster en Braaimeester van het Noorden noemen. 

ee875831-0656-458f-87d5-a942f44834d0.JPG
bottom of page