CULINAIR (logeer) GELUK IN DRENTHE

B&B Bedstayop8 waar BBQ’en en koken voor of met gasten voorop staat.

 

Je kunt bij ons slapen,  eten,  (leren)  BBQ’en, en ontspannen. Alles onder één dak: er is een professionele kookstudio met bar en grote serre, op de bovenverdieping twee smaakvol ingerichte appartementen, waar het je aan niets ontbreekt.

Onze B&B is omgeven door een ruime, sfeervolle tuin met diverse zitjes,  zwembad en een sauna.

KOOKSTUDIO

Mijn avontuur begon twintig jaar geleden, toen ik zelf kookworkshops volgde bij een kookstudio.

 

Dat was geweldig! Ik kookte “mijn hele leven” al en met een eigen kookstudio kon ik van mijn hobby mijn werk maken.  In de schuur naast de boerderij waar ik met mijn gezin woon,  liet ik een professionele keuken bouwen.  Ik begon met het geven van kookworkshops en organiseerde feesten en bruiloften. Mijn drijfveer is iedereen met een glimlach naar huis laten gaan.

 

“Ik doe het voor die positieve vibe, het plezier dat je ervaart, het genieten van heerlijk eten en drinken en het loslaten van ballast.”

BED AND BREAKFAST

Tien jaar later heb ik de kookstudio uitgebreid met de B&B. Dit bleek een perfecte combi.

 

Na de verwoestende brand van 2014-2015 besloot ik dit concept voor te zetten. In 2016 opende ik de nieuwe kookstudio en B&B wat een enorm succes is.

Anno 2022 is het tijd voor een switch. Het geven van kookworkshops heb ik ingeruild voor BBQ workshops. Sinds 2018 ben ik Pittmaster en Braaimeester en vind het geweldig om deze skills te delen met onder andere mijn gasten.

HET GETAL ‘8’

Bedstay verwijst naar de oude Drentse Bedstee. Mijn kookstudio heette Kookpub, vandaar de half Nederlands, half Engelse schrijfwijze.
 
Het getal 8 is ons huisnummer. Zoveel gasten kunnen hier logeren en er zijn 8 verschillende arrangementen.
Dit laatste bedacht ik tijdens de pandemie.

“Ik hoefde de deur niet te sluiten, maar kon geen workshops geven. Om mijn passie toch te kunnen voortzetten leefde ik mij uit in de keuken waar ik volop culinaire gerechten mocht bereiden voor de gasten.” De gasten vonden dit geweldig en genoten van het feit dat ze toch “uit eten” konden.

Dat resulteerde in ons concept.

KOKEN

Als kind roofde ik de koelkast leeg en ging ik aan de slag in de keuken. Het resultaat een ontplofte keuken maar wel met heerlijke gerechten en enthousiaste afnemers. Mijn moeder kon en kan nog steeds op haar 90ste heerlijk koken dus ik heb het niet van een vreemde.

 

Later werd ik met name gestimuleerd door vrienden om iets te doen met mijn kookkunsten. Dit resulteerde uiteindelijk in mijn eigen kookstudio. Het is heerlijk om van niets iets te maken.

 

“Ik blader graag door kookboeken voor inspiratie, maar het strikt volgen van recepten…..dat doe ik liever niet. Recepten beschouw ik meer als een leidraad. Op die manier creëer ik de meest verrassende en heerlijke gerechten, waar met name mijn familie en natuurlijk gasten volop van genieten.     

BBQ

Mijn BBQ avontuur begon jaren later toen ik een BBQ feest in de tuin gaf. Een Amsterdamse slager, die te gast was, vond het erg stoer dat er een vrouw achter de BBQ stond die ook nog eens wist wat ze deed. Dat wist ik dus niet. Als kok wist ik wel hoe en wat, maar ik wilde de BBQ skills graag leren.


Samen met spin in het web Jeanette Rijnbeek heb ik een  cursus bij  BBQ-kenner Harry Havinga  gevolgd en met succes.

Na het behalen van het BBQ diploma mag ik mij sinds 2018 de eerste vrouwelijke Pittmaster en Braaimeester van het Noorden noemen. 

NEEM CONTACT OP