Het ontstaan van Kookstudio De Kookpub

Naar aanleiding van het volgen van kookworkshops begon het te kriebelen. De kinderen waren inmiddels op een leeftijd dat ze naar school gingen en opeens viel alles op z’n plek.

Gesprekken gevoerd met vrienden en familie die stimuleerde om mijn droom de Kookpub te realiseren. Mei 2004, na een korte vakantie op Ameland met de kinderen, kwamen wij thuis en daar stond ie, de rode keuken. Zó trots maar tegelijkertijd spaans benauwd, want nu was het echt! Er was hulp voor de opstart, maar door een nieuwe baan had mijn grote hulp een andere toekomst. Wel gaf hij mij een naam door. Nadat er contact was gelegd wist ik; dit is een groot cadeau . Een betere rechterhand, voor de opstart en verdere werkzaamheden, had ik mij niet kunnen wensen. Wat heb ik veel geleerd en wat een enthousiasme. Koken is één, maar het overbrengen naar derden en het tevens gezellig en leerzaam houden was andere koek, maar het is gelukt.

Wat heb ik in de loop der jaren veel leuke, lieve mensen ontmoet. Mensen die helemaal niet konden koken maar zeiden dat ze sterrenkok waren!!

Dames die niet wisten hoe ze een aardappel moesten schillen.

Hoe doe je dat aan tafel: mes rechts, links, bovenaan en hoe zit je aan tafel en hoe hanteer je al dat bestek. Een groep mannen die om de zes weken terug kwam, toen nog “jonge honden” en pas begonnen met hun carrière. Nu zijn het volwassen enthousiaste ondernemers en dankbaar dat ze indertijd de kookworkshops hebben gevolgd en met name het etiquette gedeelte hebben meegekregen. Nu koken ze de sterren van de hemel. Zo leuk dat ik daar een aandeel in had!

Inmiddels zoveel jaren verder en zoveel meegemaakt met als dieptepunt een brand tijdens oud en nieuw 2014-2015, waar ziel en zaligheid verloren ging. Mijzelf opgepakt en afgestoft en gestart met de opbouw tot de Kookpub zoals het nu geworden is. Inmiddels hebben we in de “nieuwe” Kookpub alweer heel wat gasten en groepen mogen ontvangen en het één en ander op culinair gebied mogen bijbrengen.

Sinds drie jaar hangen deze diploma’s aan de muur, Pittmaster en Braaimeester (eerste vrouwelijk van de drie Noordelijke provincies) wat betekent dat ik nu ook volop BBQ-workshops geef en mijn skills kan doorgeven. Wij hebben verschillende BBQ-items o.a. Afrikaanse Braai, kamado’s, gas-BBQ, Joy stove, driepoot met Dutch oven. Met deze items kan er een geweldige BBQ- workshop georganiseerd worden. Alle ingrediënten tot het maken van een waar BBQ-feest.

Ivm Corona worden er momenteel geen workshops gegeven. Gelukkig kan ik mij wel uitleven in de keuken, want koken voor de gasten van de B&B mag gewoon doorgaan. Er wordt heel divers gekookt, ook voor gasten met dieetwensen.

Het is elke keer weer een uitdaging om een feestje te maken van de Bedstay-menu’s. Wanneer men een aantal jaren vroeg om vegetarisch of veganistisch te koken werd ik behoorlijk zenuwachtig. Tegenwoordig hoort het erbij en is het heel fijn te ervaren dat men blij wordt van hetgeen gekookt wordt. Gasten blij – ik blij!!

Daarnaast zijn gasten met allergieën en dieetwensen ook van harte welkom. Ook voor deze groep gasten moet het het verblijf en daarbij het eten een feestje zijn . Het afhankelijk zijn van een dieet is niet leuk, maar wij gaan het leuk maken. Laat je zorg los, deze keer zorgen wij goed voor jou. 

Het is elke keer weer een uitdaging en hartstikke leuk om te doen. Ik hoop je snel te ontmoeten! 

NEEM CONTACT OP